tisdag 31 augusti 2010

Sommarens skörd


Tänk att de nästan hann bli höst innan jag fick tummen ur och visa sommarens skörd! Har en fruktansvärd seg dator just nu som inte uppmuntar för blogginlägg direkt... Men jag måste ju visa er hur det gick med min bönskörd! Minns ni att jag förgrodde bönor i vintras?


De sköt snabbt i höjden på badrumsgolvet där det var varmt och gott...

Jag planterade ut dem i början av juni på min bönbåge av armeringsnät och i juli såg det ut så här:


Och visst blev det bönor! Den längsta mätte jag till 19 cm!Purpurstörbönan är så läcker med sina svarta långa bönor.Jag har kokat dem några minuter och därefter stekt dem med lite vitlök och de är riktigt goda så det blir definitivt fler bönor nästa sommar. Vad brukar ni göra med era bönor?

6 kommentarer:

 1. Älskar bönor... fint stöd dina har.
  Har faktiskt saknat dig så det var kul att du tittade in.
  Skall skicka dina kransar till Amelia på nytt försök - håll tummarna.
  Annika

  SvaraRadera
 2. Jag kokar mina bönor lätt och äter dem med smör och salt...mmmmmummmsss! Kramis semlan

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset med bl.a armeringsjärnet!
  :)

  SvaraRadera
 4. Sådde inga bönor i år. Ångrar mig när jag ser dina bilder. De är ju så goda.
  //Camilla

  SvaraRadera
 5. Jag har också en lila stångbrytböna med väääldigt riklig skörd. Jag hoppas det fungerar att frysa in för jag hinner inte äta upp dem. Nu väntar jag på att mina bondbönor ska bli klara så att jag kan ha dem i Ängamat. Min favoritsoppa.
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Bönor är ju så goda, de purpurfärgade ser fina ut medans dom sitter ute också, bara så synd dom blir gröna när man kokat dom, tänk så läckert det hade sett ut på tallriken annars. Bönorna hos oss går ner i grytor och som tillbehör till steken. Jag brukar förvälla dom som vi inte hinner äta och stoppa i frysen. Färska egenodlade bönor kan ju inte jämföras med dom man köper, för egna är jättegoda. Liter gott ihop med vitlök :)

  SvaraRadera