måndag 25 januari 2010

Längtan efter egenodlade sockerärtor...


Tjoho, idag kom mina frön!!! Enligt experterna är tenden för 2010 att vi ska odla ännu mer och bli mer medvetna om vad vi stoppar i oss och var det kommer ifrån. Tjusningen med att tillaga det man själv odlat upptäckte jag redan förra sommaren och jag bestämde redan då att nästa sommar odla ännu mer. Så i år har jag, trendigt eller inte, beställt tre sorters bönor, sockerärtor, Suger snaps, ruccola och silverlök. Jag vill även odla potatis och chili - någon som har några bra sorter att rekommendera? Tanken är att jag bara ska gå mellan köket, grillen och min odlingslåda och bara njuta... Krispiga söta sockerärtor och nötig italienska ruccola...Å, det vattnas i munnen..

8 kommentarer:

 1. Mmmmmm.....själv längtar jag efter persilja, gräslök och krispiga rädisor:-)

  SvaraRadera
 2. Sockerärtor är bland det godaste man kan odla, tycker jag. Men små späda morötter, egen potatis och sallat går inte heller av för hackor. När det gäller potatis har jag aldrig varit så noga med vilken sort jag satt. Förra sommaren blev King Edward-skörden jättebra men i år blir det säkert något annat.
  Ha det bra! Kram

  SvaraRadera
 3. Det blir gott med sockerärter och vackert, dom blomstrar ju med vita fina blommor, kommer att bli fint i din båge.

  SvaraRadera
 4. Åh, vilken desperat längtan efter sommar och odling du lockar fram. Frökatalogerna here I come!

  SvaraRadera
 5. Jag odlar gärna grönsaker men inte så mycket att vi blir självförsörjande på något. Provar lite av varje; morötter, sallat, rädisor, lök (flera olika), dill, persilja, sockerärter, sparris och i år blir det palsternacka också. Nytt för mig!

  Potatis blir inte så bra här så det skippar vi.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Åh vad sugen jag blir. Jag har en dröm om att bli så självförsörjande på grönsaker som det bara går. Förra året var jag helt ointresserad av grönsaksodling och nu har jag stora planer inför våren.

  SvaraRadera
 7. Ha, jeg fikk også mina førsta frø i posten idag. Jeg er litt ny med tanke på det å dyrke fram mine egne urter og grønnsaker. Men jeg vil bli god på det :), og jeg er i gang. Jeg er enig med deg at vi bør være litt kritisk til hva vi eter.

  Ha en fin fin kveld
  Anita

  SvaraRadera
 8. Du har fått en Award hos mig :)

  SvaraRadera