söndag 31 januari 2010

Vackert med tulpanblad


På mitt köksbord står det i stort sett alltid en bukett med tulpaner och de brukar få stå länge för jag tycker de är fina även om de är rufsiga och halvvissna. Men när bladen börjar falla av är det dags att köpa nya. Fast dessa lilavita blad var så fina att jag sparar dem ett tag till. Lila blad på ett zinkfat blev bara så fint! Och resten av bladen hamnade i islyktor till trappan...Ha en skön söndag!

14 kommentarer:

 1. Hallå SuperJenny, vilka snygga islyktor. Vi har gjort djupa sådana som vi sätter gravljus i som brinner i 60 timmar. Det är länge... :D

  Marit

  SvaraRadera
 2. Vilka fina islyktor. Det är vad man kan kalla lyckat återbruk.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Så smart att (åter-)använda de fallna tulpanbladen! Och så fina de blir "inlagda" i is. Kanonåtervinning får jag säga!
  Gjorde idag en vårkort med hoppingivande blommor som jag ställde i hallen. Älskar allt det vita och njuter när barnen rasar och rusar i snön - MEN nu är jag trött på kylan! Vill har värme och framförallt sooool! Det har ju faktiskt blivit ljusare om dagarna, men det räcker inte riktigt känns det som. Men den som väntar på ngt gott...... får ibland vänta väldigt länge.
  Ha en skön vecka, kära Jenny!
  Kram
  Ann

  SvaraRadera
 4. Alltså - vårKORG skulle det vara! Såklart!
  Ann

  SvaraRadera
 5. Återbruk gillar jag - och det här var det bästa jag sett på länge!
  Eva

  SvaraRadera
 6. OH! vad härligt kreativ du är. Islyktor låter väldigt inspirerande. Ha de gott. Anita

  SvaraRadera
 7. Vilka fina islyktor! Jag älskar också tulpaner, tycker faktikst de är som finast när de börjar sloka lite - det är något med förfallet som lockar...

  SvaraRadera
 8. Chili är inte svårt så du kan ta vilken sort som helst. Det ända som kan vara lite halv kul är att plantorna lätt får löss om man har dem inne i ett växthus. Därför kör jag med såpasprutning lite då och då och det funkar bra. Kram o lycka till!

  SvaraRadera
 9. Så fint. Enkelt och härligt. Man ska bara komma sig för och göra det. Tack för tipset!

  Kram
  Anna

  SvaraRadera
 10. Tänk att jag har gjort det samma.
  Skall vända på dem imorgon.
  Ha en skön vecka
  Annika

  SvaraRadera
 11. Åh, vilka fina islyktor!
  (Det blev ju inte riktigt som jag hade tänkt mig när jag frös in, och nu är alltihopa översnöat.)
  Men det går ju att försöka igen, och borsta bort snön på de som redan finns.
  Ha en skön vecka!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 12. Visst är även avfallna blomblad vackra. Dina ljuslyktor är jättesöta! Med vintern som vi har nu så varar de ju dessutom länge.
  Ha det gott. /Ingela

  SvaraRadera
 13. Vilken bra idé - islyktor ska jag göra med mina tulpaner också! För visst vill man dra ut på glädjen så länge som möjligt.....

  SvaraRadera