tisdag 9 mars 2010

Givakt i odlingslådan


För någon vecka sedan sådde jag chili och Svartöga och eftersom jag läst att chilin gillar att stå varmt och fuktigt och gro så satte jag min planteringslåda i badrummet med golvvärme. Och nog var det varmt och fuktigt....och mörkt!!! Så nu är det givakt med långa halsar... Svartögan har verkligen sökt sig uppåt mot ljuset så nu åker de upp i fönstret istället. Svårt att få det lagom, varken för ljust, varmt eller fuktigt. Drömmer redan nu om dagen då barnen är stora och lekstugan kan blir ett växthus....


10 kommentarer:

 1. Men så ljuvligt... detta är vårteckan till 100%
  Tack för din hälsning ang frimärket.
  Det stod i tidningen idag.
  Hälsa till Helen om du möter henne
  Annika

  SvaraRadera
 2. Hihihi, stackars barn...men jag ska väl erkänna att jag också ibland tänker, så härligt när barnen blir större och jag får mer egentid. Men, hehe, så får jag så dåligt samvete med en gång.

  Härliga bilder!

  SvaraRadera
 3. Skulle önska mina deltog i den paraden, så ståtlig! Men tack, nu ska jag sätta pottan på badrumsgolvet, jag satt min i fönstret..

  SvaraRadera
 4. Chili har jag också som ser sådär rangliga ut men de flesta hann jag flytta in de stack iväg. Så kan det gå! Kram!

  SvaraRadera
 5. Härligt vårtecken Jenny! Mina frön som jag sådde svartöga i söndags men de syns inte rill ännu...Men, Chili och paprika är vi helt självförsörjande på sedan ett år tillbaka, skördar hur mycket som helst :) och du, på min önskelista står också ett växthus och en värmekompost önskar jag mig till morsdag!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 6. Bygg växthuset nu, barnen kan få en liten hörna att vara i där inne. De kanske börjar tycka att det är roligare att plantera än att göra sandslott.
  Vilken färg sådde du på svartögat?

  SvaraRadera
 7. Ja, då förstår jag, att ha en fin lekstuga är nog högtsa drömmen för en liten tjej. Då blir det till att fortsätta vänta och drömma. Precis som jag gör vill säga.

  SvaraRadera
 8. Vilken fin blogg!
  Hälsningar Christin

  http://barachristin.blogg.se

  SvaraRadera