söndag 21 mars 2010

Bra krukväxt

Jag ska erkänna en sak, jag är inte bra på krukväxter. Kanske låter det konstigt då jag ju utger mig för att ha ett grönt hjärta men så är det. Men nu har jag hittat en krukväxt som tål att bli bortglömd och uttorkad emellanåt - Myrsine

Myrsine africana liknar både buxbom och Myrten men är tåligare. Fast den ska helst hållas konstant fuktig och stå på ljus eller halvskuggig plats. Tydligen kan man även plantera ut den i trädgården, någon som provat detta?

Tyvärr är det ju inte den billigaste krukväxten, annars skulle jag gärna haft Myrsine och vita orkidéer i vartenda fönster… Då skulle jag minsann vara toppenbra på krukväxter!

Ha en skön söndag!

9 kommentarer:

 1. Precis vad jag också har konstaterat. När alla krukväxter håller på att förgås i den torra inomhus luften på vintern så har faktiskt min myrsine klarat sig väldigt bra. Den har hållt sig lika fin som när jag köpte den i höstas.

  SvaraRadera
 2. Ja visst är den underbar!!! :)
  Ha de gött!
  Ingela

  SvaraRadera
 3. Ska amn kanske skaffa sig. Här behövs sådant som inte kräver för mycket vatten. Jag är mycket bättre på att ta hand om växterna där ute. Kram!

  SvaraRadera
 4. Hej! Fin blogg.
  Jag är precis lika dan. Min trädgård, knökfull av växter, kan jag klara av. Men at ha mindre än en handfull inne - jättesvårt. Så jag uppskattar ditt tips. Själv så har jag haft tur med garderobsplantan, fredsliljan och paradisträdet.

  SvaraRadera
 5. Min favotit också.
  Finns nu i större storlek också och det är ju bra tycker jag.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 6. Den var ny, har sett Myrten, men inte denna. Krukväxter som inte kräver en massa vatten tycker jag om. Ska hålla utkik, tack för tipset :)

  SvaraRadera
 7. Jag är riktigt sugen på en Myrsine, de är ju väldigt vackra, och som sagt lite tåligare än Myrten sägs det ju. Men det blir liksom aldrg av.

  Ha det bra!

  Kram M

  SvaraRadera
 8. Samma problem här - och nu har jag dessutom skaffat katter som möblerar om väldigt i fönstren. kanske borde jag slänga allt och nöja mig med max två krukor i varje fönster - varav en myrsine? =)
  /Helen

  SvaraRadera
 9. Men den skall jag kolla efter jag har inte sett den förut. jättebra att den inte är ömtålig och krävande passar mig perfekt.

  Ha en riktigt fin dag
  kramen/Gunilla

  SvaraRadera