söndag 16 maj 2010

Ny ros

Kan inte förstå hur fyra lediga dagar kunde gå så snabbt! Tyvärr blev det inte så mycket påtande i trädgården som jag hoppats på grund av vädret men några roliga nya inköp har det blivit bla en ny ros till rosentornet jag skrev om i förra inlägget. Rosen heter Ilse Krohn Superior och är en klätterros med vita blommor. Den blommar tydligen från midsommar till sen höst så det är precis vad jag behöver till min nya rabatt med höstfägring. Någon som har erfarenhet av denna ros? Bilden är lånad från Allt om trädgårds forum.

Mer från mina inköp ska jag visa en annan dag. Har också FÅTT en ny japansk lönn i familjen.... Nu väntar en vecka med jobb!

8 kommentarer:

 1. Näe, den rosen vet jag inget om. Men min Rosa Helena 'Lykkefynd' har tyvärr frysit. Den var säkert 7 meter hög.:( Så jag är också ute efter en ny klätterros. Men det kanske blir en likadan igen.
  Vi fick i alla fall en kanonfin dag, under helgen.

  SvaraRadera
 2. Hallå SuperJenny och även Natalja, det är flera som jag känner som har fått sin Lykkefynd förstörd i vinter, vilken otrolig fin ros det är!

  Jag ska också satsa på en stor doftande klätterros till mitt senaste projekt (ett av många numera :D). Det kanske är Lykkefynd som jag ska köpa... men klä den varmt på vintern?

  Marit

  SvaraRadera
 3. Vacker liten sak den där! Ska bli spännande att se den ihop med ditt fina klättertorn.
  Hoppas du hade en härlig helg trots regnet. Tog en tur till Hedentorp i Ä-holm igår och fyndade en klätterhortensia. Fast jag egentligen inte riktigt visste var den skulle placeras. Som tur var har jag en klok make som direkt visste var den skulle passa bra. Och det var ju tur - tänk om jag hade köpt den i "onödan"!?! (Som om man nånsin gör det!)
  Ha en skön vecka, vännen!
  Kram
  Ann

  SvaraRadera
 4. Ohh den är så fin...
  Ibland hinner man inte som man vill.
  Fast jag tycker nästan det alltid är så.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 5. Ja ... precis som människonamn så lika svårt att komma ihåg blomnamn! *ler*

  SvaraRadera
 6. Jättevacker ros! Kommer bli vackert! Kramis semlan

  SvaraRadera
 7. Rosen ser jättefin ut. Kommer att passa bra till ditt rostorn.

  Ha' en bra vecka!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 8. Vilket fint rött torn du har fått i trädgården, kommer att bli tjusigt med rosen :)

  SvaraRadera