måndag 20 juli 2009

Den bittra sanningen...

Nu är de slut med de skönmålande detaljbilderna, här är den bittra sanningen, en hel balja OGRÄS! Min man påpekade för ett tag sedan att vår trädgård ser så himla fin ut på bloggen eftersom jag bara visar det fina och ja, så är det ju, för vem vill visa de fula hörnen och allt ogräs?

Men alla har väl ogräs, mer eller mindre(?), det hör ju trädgården till! Jag har dock insett att jag behöver mer marktäckare och täta rabatter för att minimera rensandet (eller lukandet som det ju heter på Halländska)


Vi har lagt markduk och täckbark på flera ställen i vår trädgård och det ser prydligt och fint ut men HJÄLPER INTE! Ogäs, ogräs….
Så nu har jag planterat revor med murgröna och hoppas att de kan klättra ovanpå täckbarken.Här tex skulle jag vilja täcka marken runt Rhodendendron och låta ormöga och murgröna göra det jobbet….
Så finns det ju ställen under stora buskar där ogräset tar sig in , vad planterar man där? Hasselörten är ju fin men så långsam…. Jag har inte tid att vänta, vill slippa all denna rensning till nästa sommar,,,, någon som har några bra tips?


5 kommentarer:

 1. Tips och tips.Planterar jag för tätt så kommer sniglarna så jag har tagit bort alla krypplanterna från rabatterna. Nu tillhör jag ju dom som tycker om att luka, det ser så fint ut efteråt. Dessutom så hinner jag studera alla blommor på nära håll. Nej, då har jag det värre med vattning - det är tråkigt det.

  SvaraRadera
 2. Täta planteringar och RENSA tidigt på säsongen! Hej föresten. Kul att hitta hit, jag blev tagen direkt. Jag länkar till dig om det är ok?! Nu ska jag gå igenom bloggen gruuuundliiiigt! Är på jakt efter idéer....

  SvaraRadera
 3. Alltid ett gissel det där med ogräs. Jag planterar tätt, rensar tidigt och även rejält på hösten, de thar jag igen på våren tror jag. Sen har jag en lagom toleransnivå för ogräset också. Lite här o där, ja det får vara ok.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Hej Jenny!
  Tack för tipset och här kommer ett tips från mig... Waldsteinia!
  Underbar marktäckare som jag upptäckte hos grannen. Härligt bladverk som blir tätt. Riktigt tät så ogräset klarar inte av att krypa emellan.
  Får gula blommor men blommar över fort och bladen gör underverket.
  Ha det gott!
  /Anneli

  SvaraRadera
 5. Hallå Jenny, känner igen det där med att man bara tar "snyggbilderna" på trädgården. Mina arbetskompisar har fått för sig att vi har en stor välskött trädgård men vi är nog egentligen långt ifrån att kunna kalla vår tomt för trädgård ännu.

  Lycka till med täckbarken, jag gillar det.

  Marit

  SvaraRadera