torsdag 2 juli 2009

Överraskning x 2

Kvällens vattningsrunda bjöd just på två överraskningar. En trevlig och en otrevlig...

Vi börjar med den trevliga. I mitt nya grönsaksland planterade jag några blommor som jag fick när Maria med bloggen Allt kan Grönska var på besök hos mig. Och nu blommar den här, verkligen speciell och GUL!!!(på tal om mitt inlägg om gula blommor...)Fast den här är faktiskt cool, det måste jag medge!:) Vad kan det vara? Maria?


Efter denna upptäckt fortsatte jag med min vattenslang och satte mig ner på huk för att vattna hostan. Då bränner det till som bara den på foten och när jag reser mig upp upptäcker jag att jag har klämt en geting som sitter fast ovanför min häl!!! Å jag som hatar getingstick, fick ett under foten förra sommaren då jag trampade på en i sanden och jag hade ont i flera veckor och det kliade hemskt på nätterna. Attans vad det svider nu, har lagt socker på men får nog sätta mig i uterummet och bedöva mig med ett glas kallt vitt vin...

Så här härligt ljus är det ikväll... synd bara att kvällen blev förstörd av en geting...

5 kommentarer:

 1. Ajaj getingar är ingen favorit här heller, tur du inte är allergisk. Honung ska visst med funka mot svedan eller ett glas vin till....;)
  Den gula vet jag inte vad heter men jag håller med (igen) att den var söt.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Se där, gult är inte fult!.Riktig tuff blomma. Stackars dig, du får pyssla om foten :-)

  SvaraRadera
 3. Vilken tur att du kunde blanda upp det onda med det goda då... Jag hoppas att du hittar nån snabb lindring för det otäcka stinget.

  SvaraRadera
 4. Aj Aj det kan inte ha varit skönt. Men blomman var häftig//Britt

  SvaraRadera
 5. Blomman heter gyckelblomster, en ettårig sommarblomma. Tycker om dom för de är onekligen häftiga...

  SvaraRadera