onsdag 8 juli 2009

Planer...

Den här veckan är vi barnfria! Då vi jobbar fortfarande är barnen en hel vecka hos mina föräldrar som bor i en annan stad en bit ifrån oss. Det är tredje sommaren de får vara där och även om jag givetvis saknar dem massor så tror jag det är nyttigt både för dem och oss. Vi får chans att umgås bara vi, gå ut, spela golf, ja ha en riktigt lyxvecka tots att vi jobbar! Och mina föräldrar får ro om barnen själva och bygga en egen relation med dem viket jag tycker är viktigt eftersom de inte ses så mycket i det "vardagliga livet" då de inte bor här och kan hämta på dagis eller sitta barnvakt.

Varje år inför den här barnfria veckan har jag och mannen en diskussion om vad som ska göras. Jag tycker oftast att vi ska passa på att renovera något medans han tycker vi ska vila, läsa böcker, gå ut och äta och göra saker själva som vi annars inte hinner:) Ja, jag håller ju med om att han låter som den klokaste av oss, det är bara det att jag är en supereffektiv människa som har svårt att bara koppla av och inte ha projekt och "Att Göra listor..."

Så några små projekt har jag trots allt denna vecka...

1. Organisera sonens lego. Har skruvat ihop en ny hylla och nya boxar som jag märkt med bilder på legobitar, gubbar osv så det ska bli ordning....

2. Måla invändigt i dotterns lekstuga och styla den lite i pastellfärger....


Jag målade den utvändigt förra sommaren, från hemsk brunlaserad till vit och grå! Inne är det fortfarande omålad träpanel som nu ska bli vit. Ska också måla bord och stolar och fixa lite deltaljer ni får se senare....3. Ett grönt projekt... att skapa ett grönt rum i skuggan!Har börjat klippa bort buskar och gräva, ska snart visa... Mer om det en annan dag!

Nu är det dags att duscha efter målningen, ikväll blir det restaurangkväll med grillbuffé och goda vänner. Gäller som sagt att passa på...


6 kommentarer:

 1. Så fin lekstuga, det är ett tag sedan sådan fanns här men oj som där lektes då.
  Låter som en skön vecka för er men jag hade nog också velta om vad man ska o inte ska en sån vecka. Här är barnne så stora nu att de inte hindrar oss från att göra det vi vill tex gå ut och äta, måla eller annat. Det som hindras i så fall är att dricka vin tex. eftersom vi kör en hel del, hämtar o lämnar. Men var sak har sin tid och jag kör dem gärna.

  Ser fram emot din skuggdel! Kram!

  SvaraRadera
 2. herre gud, tycker mig minnas att jag var så effektiv när barnen var mindre och hade ett par veckor av sommarlovet hos mina föräldrar i sverige. Det var tider det. Nu har jag nog blivit mer som din man...

  SvaraRadera
 3. Vad härligt det låter.
  Är nog lite som du... supereffektiv som är igång hela tiden utom 6 timmar på natten.
  Bra att ha en man som balanserar upp allt.
  Skuggrabatten är jag nyfiken på hur den blir. Ska göra om min ena halvskuggerabatt till sensommaren/hösten.

  Må väl
  Anna

  SvaraRadera
 4. Hejsan!
  Så fin lekstuga, man önskar nästan att man var barn igen och fick ha en så fin stuga att leka i!
  Oj, sånna piller skulle jag ju ha, Gröna Fingrar....tänk så bra det skulle bli! ;o)
  Ha det så bra,
  Lydia

  SvaraRadera
 5. Så mysigt att ni får tid att rå om varandra! Ni kan ju faktiskt göra både och? Fixa med projekten och göra saker som ni annars inte hinner? Att få vuxentid tillsammans är så viktigt för ens förhållande. Jag och min make brukar unna oss en weekend tillsammans med jämna mellanrum. Även om det bara är en eller två nätter så gör dom underverk för äktenskapet.
  Ha en skön vecka! Veronica

  SvaraRadera
 6. Lekstugan var ju bara så fin! Hur går det med bilderna från insidan?

  SvaraRadera