tisdag 20 oktober 2009

Rött utropstecken

Vi har haft en toppenhelg i Stockholm jag och dottern. Dessvärre blev jag sjuk när vi kom hem (på min födelsedag till och med, trist..) så jag har varit lite frånvarande i bloggvärlden. Det blev inga foton i Stockhom, som mest bjöd på regn faktiskt, så idag bjuder jag istället bilder från svärföräldrarnas trädgård. De har detta ljuvliga röda blodgräs, Imperata cylindrica 'Red Baron'.

Blodgräset blir verkligen ett rött utropstecken i rabatten! Dessvärre är det inte härdigt överallt, känsligt för väta så man bör antingen gräva upp det och förvara frostfritt eller täcka det ordentligt för vinter. Vacker är det i alla fall!


Ha en skön tisdag!

8 kommentarer:

 1. Gratulerar med dagen som har varit, och så synd helgen regnade bort. Du har fått mig förtjust i gräs, du. Är det något du köper eller sår, jag hittade bara en sort i sommar i gartneriene så jeg undrar om det är säkrast med frö..

  SvaraRadera
 2. Hallå SuperJenny och grattis!

  Vilket underbart inköpstips! Jag är beredd på att prova det gräset.

  Marit

  SvaraRadera
 3. Grattis i efterskott! Trist att du blev sjuk, men tur att du hann ha en bra helg innan dess.

  SvaraRadera
 4. Grattis i efterskott!
  Gräset är verkligen vackert.

  SvaraRadera
 5. Så trist att ni hade dåligt väder i Stockholm, annars är ju Stockholm en underbar stad när solen lyser - stor skillnad förstås!
  Hoppas att du kryar på dej!
  Tack för titten hos mej!
  Kramar
  lisa

  SvaraRadera
 6. Det där måste jag få plats med någon stans i trädgården - gillar när det är lite färg - sprider det sig mycket?

  Vad glad jag är att ni kom till Stockholm och fick se den - nu har jag (tack vare dig) också bokat biljett till min stora tjej. Hon fyller år den 29 november så jag skickar henne med flyg till min lillebor i Stockholm!

  Bakseten har gått så där första matchen var rolig och spela MEN andra var inget vidare för då var "tränaren" där och vi ser definitivt olika på det här med att spela...tack för att du frågad.

  Grattis kära du i efterskott, vilken dag var det du fyllde år?
  /MB

  SvaraRadera
 7. Grattis till dagen som redan har varit. Synd att du blev dålig men det var ju tur att du inte blev dålig i STockholm.
  Gillar det gräset men jag får det inte att passa i min trädgård. Tyvärr!!
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 8. Hoppas du mår bra igen och grattis i efterskott. Vackert gräs! Kram!

  SvaraRadera