onsdag 14 oktober 2009

Vinterförvaring olivträd

Nu är frostnätterna här och det blir till att skarpa rutorna på bilen på morgonen! Men det är inte bara jag som fryser, mitt olivträd som stått ute på altanen har fått flytta in i uterummet. Tyvärr är uterummet inte isolerat så det blir kallt även där och därför fick jag läsa på lite om vinterförvaring. Tydligen kan man ställa krukan i en låda och fylla på med frigolit, bubbelplast, mattor eller dyl. Så det testar jag - jag är nybörjare på just olivträd så är det någon som har några andra tips så är de välkomna!

På vintern brukar uterummet likna ett förråd, fullt med möbler i presenning och det ser ju inte så kul ut. Så i år tänkt jag låta min däckstol stå framme. Och med en fårskinnsfäll på så kan det ju faktiskt bli en inbjudande plats en solig vinterdag...

5 kommentarer:

 1. Olivträdet hos mig har redan åkt in i uterummet. Det har klarat sig några vintrar där. Hade bara behövt plantera om det och klippt men nu får det va till våren. Lite bubbelplast är nog inte så dumt.
  Tack skall du ha för sällskapet i går. Började känna av att en förkylning var på gång så jag hoppas jag inte smittat ner er. Idag har jag nösit hela dan.Så skön stol du har. Ha de gott. Anita

  SvaraRadera
 2. Hej Jenny!
  Det var så kul att du kom och ännu roligare om du tyckte att jag skötte mig bra. Fy vad man är nervös alltid lika dant.
  Snigelkortet är en av mina favoriter
  Jag är inte så bra på övervintering men jag har gjort som du en flyttning i taget. Tror att det mår bra av att stå i uterummet ända tills det blir frost där.
  Man kan flytta in den de kallastse nätterna och sedan sätta ut det igen på dgen i uterummet. Det trivs inte om de blir för varmt.
  ha det gott
  annika

  SvaraRadera
 3. Jag läste någonstans att de kan stå ner till 8 grader och även lägre kan de tåla om det är under en kortare period, men plast är kanske en bra ide en annan ide som jag inte har provat är att sätta en ljus tygsäck över trädet och vira en juleljusslinga runt där inne så blir det både lite varmt kan se mysigt ut och det får ett viss ljuse men som sagt jag har inte provat.

  Snygg stol förstår om den bjuder in till en sittning.

  SvaraRadera
 4. Att spara en god stol ute är faktisk ingen dum idé. När solen skiner på fina vinterdagar ( och jag inte jobbar) så sitter jag gärna ute och läser. Det gäller ju bara att klä på sig. Oliträd har jag ingen anelse om men jag ser du har fått många råd redan.

  SvaraRadera
 5. Hej! Jag har en Award till dig från mig hos mig.Ha de gott. Men jag ser att du redan har en från Maria Anita

  SvaraRadera