fredag 5 februari 2010

Global Garden Report 2010


Kairos Future har skrivit en rapport om trädgårdar och trädgårdsintresset runt om i världen. De har läst en mängd olikaträdgårdsbloggar i femton olika länder för att se vad som är intressant,roligt, spännande, på gång etc. Det hela har resulterat i en skrift om globala trädgårdspassioner som presenterades på en pressfrukost som Husqvarna och Gardena anordnade i torsdags men som jag tyvärr inte kunde gå på. Däremot låg rapporten i ett mejl idag och jag måste givetvis dela med mig till er av denna intressanta information!

Global Garden Report visar att individualismen i trädgården är på stark frammarsch världen över och att den nya trenden tilltar via ökat användande av sociala medier. Via bloggar och mikrobloggar kan trädgårdsentusiaster både hämta inspiration, ge uttryck för sin personliga stil och hitta nya vänner som de delar sitt intresse och sin stil med.

Genom att ha ett öra mot bloggosfären kan vi fortsätta att utveckla innovativa trädgårdsprodukter som gör det möjligt för villaägare världen över att förverkliga sina trädgårdsdrömmar,säger Margaretha Finnstedt Møller, global PR-chef, Husqvarna AB.

Rapporten i sin helhet kan laddas ner här eller beställas på press@husqvarna.se

Så nu vet ni vad ni ska göra i helgen...


2 kommentarer:

 1. Tack - den kommer att få sin plats i högen bland allt annat oläst material jag samlar på mig. Trädgårdsböcker, broschyrer, medlemstidningar och jag vet inte allt. Men en vacker dag ska jag ha tid att läsa dem!

  Det är ju faktiskt så att vi bloggare har en viss påverkan på samhället, även om vi som bloggar om trädgård inte är lika omstörtande som de som bloggar om samhället i stort. Och det är intressant att även folk utanför bloggosfären håller koll på oss! =)

  SvaraRadera
 2. Men, så fint du har gjort här.
  Jag blev nyfiken på vem du var, när jag såg "Rapport"tummebilden hos Gröna Funderingar. Jag var där på på pressreleasen och fundrade om vi sett varandra...
  Vi ses igen,
  Hillevissan

  SvaraRadera