söndag 16 maj 2010

Redo för grillsäsongen

Det här har jag längtat efter - en stor korg med blandade örter i uterummet. Basilikan doftar helt ljuvligt och är perfekt tillsammans med rosmarin och timjan, nära till hands för grillkvällar. Pröva och lägg några kvistar rosmarin i grillkolen på grillen nästa gång så kommer det dofta underbart och ge extra smak. Visst längtar man nu?!


6 kommentarer:

  1. Jag brukar ta en knippe blandade färska örter som jag låtit ligga i vatten ett bra tag innan jag grillar och sen lägger jag det på glödbädden när jag grillar och så på med locket(har klotgrill) blir underbar rökt örtsmak, passar bra till både, fisk och kött tycker jag, Kramis semlan

    SvaraRadera
  2. Örterna är riktigt härliga nu. Jag har basilika i uterummrummet o den luktar så gott. Kram

    SvaraRadera
  3. Nu blev jag jätte sugen, och tänk så gått med ett härligt kryddsmör dom sakta smälter på köttbiten. = )

    SvaraRadera
  4. De sätter verkligen krydda på sommaren! =)

    SvaraRadera
  5. Jag brukar ha mycket fler örtkryddor än vi kan äta men de luktar så gott när man rör på dem och vissa är vackra även i bukett.
    Längtar till man kan sitta ute och äta.

    SvaraRadera
  6. Hej Jenny!
    Vi var på Wapnö i lördags efter att vi varit på trädgårdsmingel med Annika Christensen&Eva Robild i Ängelholm. Tyckte att när vi ändå var på det hållet kunde vi ju fortsätta en bit...
    Solen sken när vi kom, men på marken syntes det spår från förmiddagens hällregn.
    Träffade du HelenJ? Hon stod i Växtiaståndet fick jag reda på efteråt av Maria. Typiskt!
    Men det finns väl fler chanser till bloggträffar framöver, eller?
    Ha det gott!
    hälsn
    AnnA

    SvaraRadera