onsdag 6 maj 2009


Hösten 2007 påbörjade jag en trädgårdsinspirationsbok! En bok där jag skulle föra ner mina tankar, klistra in bilder på växter och rita skisser på mina projekt. Jag har till och med försökt mig på lite scrapbooking på insidan....I alla fall så hittade jag den boken idag. Den stod och samlade damm i bokhyllan och endast fyra futtiga blad hade jag skrivit... Men för att glädjas åt något så har jag faktiskt genomfört det projektet som jag skrivit om. Min rabatt på altandäcket. Där stod en ros när vi flyttade in. Rosen växte och var jättefin i början av sommaren men den tog mycket av altanen och skäpade mest ner så vi beslöt att flytta den. Så här hade jag planerat i min lilla bok:Jag la mycket tid på denna rabatt och planerade noga färger och blomningstid så det alltid skulle vara något som blommar. Men det blev faktiskt inte de växter jag klippt in här. Istället blev det så här:


Och nu när tulpanerna och alliumen snart blommar ser det ut så här:


Ser ni att den röda alunroten matchar den japanska lönnen i rabatten mittemot till höger?! Det är sådana små detaljer jag kan lägga tid på och som jag är extra nöjd över. Rabatten vid grannens svarta garagevägg går huvudsakligen i grönt och vitt, den är jag inte riktigt klar med så den är nästa projekt! Kanske ska börja skissa i den där boken igen.....


5 kommentarer:

 1. När vi byggde ute altan förra året gjorde jag som du har - gjorde rabatter i altanen - det blir så himla snyggt.
  Mina var inte helt välplanerade utan jag tog det jag hade men så nu i år när lökarna kom upp har jag flyttat om lite, nu är jag nöjd.

  Din blev helbra!
  Den lilla rosa "Fairy" rosen är söt men det tar å brer ut sig så.
  Klart vi skall ses, dock har jag
  jätte fulbokat i en tid framöver men jag återkommer om jag kommer att vara på mässan eller ej,

  /Maria Berg

  SvaraRadera
 2. Hej Jenny!
  Vilken kanonbra idé att göra en Trädgårdsbok där man kan föra in tankar och drömmar man har kring sin have. Din var dessutom fantastiskt vacker!
  Hittade idag en blodlönn jag satte för lääänge sedan - trodde inte den fanns mer. Den står i skuggan av en blodhassel så den är lite i skymundan om man säger så! Men nu är det bestämt (av mig) att den ska få en betydligt mer framträdande roll så man kan se den härliga färgen och de vackra bladen.
  Till helgen ska jag fixa fler brädor hos grannen så det kan bli några lådor till - är helt insnöad på att spika just nu.
  Ha det gott!
  Kram
  Ann

  SvaraRadera
 3. Har också en sån bok som jag varje år börjar på, och så blir det bara nån sida. I år struntade jag i den, nu bara kör jag på så att säga.
  Din plantering är jättfin och precis som du skriver så är det lilla som gör pricken över i:et.

  Så lång så länge
  Anna

  SvaraRadera
 4. Hej, jag köpte en bok som har ett vackert omslag: Min Trädgård, Prisma. Den har allt man kan begära och intentionen var att skriva allt!

  Nu efter tre år konstaterade jag att den är bra att samla växtlappar i. Jag tycker att min handstil helt enkelt är för ful för att vara med i den snygga boken :D.

  Nu har jag precis startat en blogg för att samla bilder och tankar, då faller inte dokumenterandet på grund av handstilen.

  Kan man fortfarande vara med på veckans höjdare, vi har så många projekt och jag blev som en kalv på vårbete när solen visade sig här i Enköping.

  Snyggboken finns på bild här: http://www.norstedtsforlagsgrupp.se/templates/Prisma/Book.aspx?id=32270

  Marit

  SvaraRadera
 5. Hej jenny!
  Vilken fin rabatt det blev på altanen.
  Gillade din bok, klipper också ut bilder, tror att jag ska börja limma in dem i en fin bok ;)
  Mina ritningar, på kladdpapper, ligger lite varstans i huset, idéerna faller ju över en när man minst anar det, måste nog skaffa en bok!
  För fjärdeagen på rad faller regnet, så nu börjar man längta tillbaka till det fina vädret, framförallt till värmen, det är ju kyligt värre ute!
  Måste ju ut i trädgården så att det blir en bra veckans höjdare ;)
  Ha det gott!

  SvaraRadera