torsdag 21 maj 2009

Tomattävling inledd!


Våra barn älskar tomater och varje sommar får de varsin tomatplanta av farmor. De får står på altanen mot en varm södervägg och det brukar bli en hel del tomater som barnen älskar att gå och plocka av. Givetvis blir det också en tävling...vem får mest....I början är barnen väldigt engagerade och vattnar själva och jämför men ju längre sommaren går så blir det mer och mer mamma som får vattna.... Vi får väl se hur det går i sommar, i år har de fått samma sort så nu är förutsättningarna i alla fall lika...

5 kommentarer:

 1. Vad är det för sort då? Själv kör jag på Black Cherry i år och hålelr tummarna för att det blir massor med smaskiga tomater!

  Kram M

  SvaraRadera
 2. Jag flyttade ut tomaterna för tidigt till betonglådorna så de fick en del skador.

  Note to myself! 2010 - köp tomatplantor istället för fröså...

  Hmm. Men då får jag ju inte alla roliga sorter.

  I alla fall, 2008 sådde jag en av våra två betonglådor full med tomater. Det var fantastiskt trevligt och kaosartat. Vi hittade tomater i "djungeln" ända in på hösten. Det blev för tätt och ostrukturerat men jag skulle gärna göra om det igen. Känslan av överflöd gav lite Jamie-Oliver-känsla.

  /Marit

  SvaraRadera
 3. Tihii! Vad roligt... : ) Det ser ut som att Linus leder.
  Vad fyndigt att använda ett fönster som klätterstöd. Det bör fungera bra... Och vilken härlig rhododendron. Har aldrig sett en vit variant! : )
  Såg att du visade så fina bilder bl a på perenner. Lammöron hade jag också tidigare men dom frös för ett par år sedan. Mina barn tyckte om dom så jag kanske skulle köpa nya. Mysiga att känna på!
  Ha det gott!
  Anneli

  SvaraRadera
 4. Kul tävling för barnen, min minsta är 9 år och han skulle hjälpa mig igår att plantera tomater men han tröttnade efter att ha vattnat den första...

  SvaraRadera
 5. Häftigt med tomatrace! Som dessutom ger massor av gott sommargodis!
  Ha en härlig helg - hörs på söndag!
  Kram
  Ann

  SvaraRadera