söndag 31 maj 2009

Sista Veckans höjdare!

Så var det dags för sista söndagen med Veckans Höjdare. Jag har äntligen tagit tag i min framsida. Vi har en benved som planterades när vi gjorde om entrén för ett par år sedan och den har inte tagit sig alls så jag har länge tänkt byta ut den. Det finns också ett tomt "hål" vid våra tre stenar där jag varit helt inne på att plantera något på stam. Min duktiga svärmor föreslog en liten japansk lönn vilket var ett utmärkt förslag så veckans höjdare är... Min nya dvärglönn samt min järnek på stam!


Se så futtig benveden är efter tre år! Nu ska den bytas mot järneken (ska planteras i veckan!)Och här ser väldigt tomt ut....Mycket bättre med lönnen, den ser visserligen ganska liten ut men tanken är att den ska bre ut sig över stenarna.

Se så fin skuggan på stenen blir med de flika bladen!

För att se fler Veckans Höjdare kolla alla deltagarna i högerkanten. Ni som vill får gärna fortsätta med höjdarna ett tag till men det känns som om inläggen minskar i takt med det fina vädret och det blir mer fokus på annat... Tack alla ni som varit med, det har varit riktigt kul att se vad ni pysslar med i era trädgårdar och vad ni har för växter. Det är bara att konstatera att vi gillar ungefär samma sak, pioner, iris, Aklejor och rosor...Klassiska blommor som man aldrig kan få nog av och vill ha många sorter av i sin trädgård...
Ha en skön vecka!

7 kommentarer:

 1. Trist att inte benveden tagit sig, den som är så snygg. Kanske trivs bättre på en annan plats? Vilken stilig framsida ni har. Den japanska lönnen blev ju perfekt.

  Men vad varmt det varit i helgen! Kan gixxa att allt nyplanterat är törstigt!

  SvaraRadera
 2. Hallå Jenny! Jag tycker att det är lite trist att veckans höjdare är slut. Men vi kanske kan ta upp det i början av hösten/augusti då alla ser resultatet av sina ansträngningar nu.

  Kul att vi båda har samma smak på växter :)

  /Marit, soffliggaren

  SvaraRadera
 3. Snyggt! Ja det är lite trist att Veckans höjdare är över,,, jag håller mde Marit - det hade varit kul att ta tag i senare i sommar.

  Kram M

  SvaraRadera
 4. Kul att ni gillat veckans höjdare! Vi kan definitivt ta upp det igen i augusti,eller något annat tema, ska klura på det!
  Jenny

  SvaraRadera
 5. Vad snyggt det blev med lönnen, kommer bli riktigt bra när den växer till sig. Järneken är också väldigt fin och kommer göra sig bra där, vad siynd med benveden bara, gillar dem också.
  ha det så himla bra.
  Jag kommer med min höjdare i kväll!!

  SvaraRadera
 6. Lönnen blev verkligen pricken över i:et. En uppstammad järnek skulle nog kunna vara nått att sats på... skriver in det i min bok.

  Ha det underbart!
  Anna

  SvaraRadera
 7. Va, slut på Veckans höjdare? Kännns som om vi nyss började. Håller med om att det vore kul att ta upp tråden i höst igen. Lönnen blev ju helt perfekt där. Gör sig väldigt fin mot de röda stenarna och så syns den ju så bra mot det vita i bakgrunden!

  SvaraRadera