måndag 11 maj 2009

Rosa!

Oj vad många som gillade mitt uterum, tack för alla snälla kommentarer! Idag har jag varit hemma från jobbet och sovit i stort sett hela dagen. Min nya hostmedicin gör mig helt groggy så vi får se hur sammanhängande det här inlägget blir...

Någon undrade över de rosa trädet som skymtade utanför uterummet. Jag tror att det är en prydnadsapel (någon trädgårdskunnig får gärna rätta mig här om jag har fel). Trädet står i vår skräprabatt (någon mer som har en sådan?)som jag inte tagit tag i ännu. Här är en salig röra av lökar och framförallt kirskål... Är inte förtjust i detta envetna ogräs men tydligen ska man kunna göra god kirskålspaj och pesto av kirskål så något nyttigt kan man tydligen ha det till...:)Skräprabatten gränsar mot grannens tomt och syns från gatan men ligger ju i ytterkant så normalt sett tittar man kanske inte åt det hållet. Men nu dras ju alla blickar till det rosa trädet så jag borde nog ta en match mot kirskålen innan den tar över helt. Ska bara bli frisk först....7 kommentarer:

 1. En sådan otroligt vacker prydnadsapel! Ditt uterum i förra inlägget ser väldigt trivsamt ut - förstår att du trivs bra där!
  katarina

  SvaraRadera
 2. Supervackert träd och fina bilder! Hoppas att du kryar på dig och ta det försiktigt med hostmedicinen, jag blev helt borta i fredags när jag hade tagit en klunk.

  SvaraRadera
 3. Hej Jenny, det ser ut som en rosenapel, min kära svägerska har två sådana som blommar i maj-juni beroende på väder och vind. Superfina.

  Jag har lagt upp en bild som du kan kolla på.

  http://3.bp.blogspot.com/_T8dV4PYE9z0/SfrkuGqmevI/AAAAAAAAAIU/hjEXmFilIDA/s1600-h/rosenapel_s.jpg

  Krya på dig!!

  SvaraRadera
 4. Jaa, verkligen ett vackert träd!!!
  Det är ok att ha skräprabatter också, man måste ju ha framtida projekt!!! Det är ju halva nöjet att planera och drömma.
  Ha det gott, kram, Jill

  SvaraRadera
 5. Hej! Det är bladet på en sockblomma. Just den har röda blommor.

  SvaraRadera
 6. WOW! Nog är det en prydnadsapel alltid... Så fin den är!
  Hmmm, månne om det finns riktigt härdiga varianter av purpuraplar...? Måste höra med min favorit trädgårdsmästare i stan. Han är helt toppen den mannen! : ))
  Nu vill man så gärna plantera hur mycket som helst men börsen sätter stopp för det. Vi kanske skulle utlysa en "blogg-plant-bytar-dag"?
  Tihii! Ha det gott!
  /Anneli

  SvaraRadera
 7. Nu får du allt ta och krya på dig!
  Kirskål är egentligen vackert. Blommorna är jättefina. Men jag kan förstå att du inte vill ha det överallt där. Mina kommer från grannen men det är så skuggit att de inte tar över. Ska prova att äta dem.

  Må välare!
  Anna

  SvaraRadera