fredag 4 september 2009

Hösten är här!


Tänk, i Tisdags hade vi sensommar med strandväder och idag, tre dagar senare, viner höststormen och det är kallt och mörkt! Jag gillar i och för sig hösten, är född i oktober, och njuter av en höstdag med kall, hög och klar luft samt alla vackra färger på träden. Förra hösten fick jag min kamera (i födelsedagspresent faktiskt så det var i oktober) och jag fotade hur mycket löv som helst. Så en sånhär blåsig kväll är det kul att ta fram de bilderna och njuta av vad man har framför sig, det är inte så illa ändå att det är ett år kvar tills nästa sommar. För först kommer ju den härliga hösten och sedan den mysiga julmånaden med allt pyntande och därefter nyår som är fest och firande och därefter är det snart vår och sommar igen....!

Ha en skön hösthelg och njut av lite höstbilder!

12 kommentarer:

 1. Mmm hösten är faktiskt underbar. Jag tror det är min favoritårstid - vackra färger, lagom varmt, härlig sol och klar luft varvat med ruggiga höststormar när man kan mysa framför brasan. Man upplever inte samma stress som under våren och sommaren, utan kan verkligen njuta av naturen och växtligheten.
  Vilka vackra bilder! Det måste vara en riktigt bra kamera du fick, och du måste ha lärt dig hantera den fort! =)

  SvaraRadera
 2. Ja, visst är hösten vacker och dina bilder var verkligen underbara. Den med paret som skuggades var verkligen annorlunda.

  Men jag vill nog inte ha höst än. Jag hade kunnat tänka mig att börja om med våren/sommaren direkt nu när intresset för trädgården verkligen har vaknat och idéerna för de närmsta projekten börjar ta form. Jag vill ju göra allt nu. Frågan är vilka växter som går att så redan nu i höst när det finns plats på fönsterbrädorna? Då kan jag ju få lite att pula med och fascinerat följa.

  Ja ja, bygga pallkragar eller liknande går ju börja med ...

  SvaraRadera
 3. Ohh så vackra bilder! Nej, hade vi sommar året runt skulle vi kanske inte uppskatta den på samma sätt. Just skillnaderna ger en härlig mångfald. Varje årstid har sin charm. På hösten är det visserligen lite grått och dystert men samtidigt ger mörkret, då man kurar ihop sig inne, tid för reflektion och att varva ner på ett sätt som man inte gör på sommaren.De vackra löven, kottar, stenar, pumpor, äpplen-ja det finns mkt som man kan göra fint med ute och inne när inte blommorna finns.Själv skall jag ta hösten och vintern till att planera våra två uteplatser runt lägenheten. Vill bygga upp en av dem till en gammaldags mormorsträdgård.Då utrymmet inte är så himla stort så kräver det lite eftertanke och planering. Skoj bara det.
  Ha en riktigt fin helg nu. Kommer snart igen och tittar på dina fina inlägg och bilder.
  Hälsningar & kram, Karin

  SvaraRadera
 4. Jag VILL inte ha höst riktigt än, men dina bilder är jättevackra! Särskilt den sista.

  SvaraRadera
 5. Vilka underbara foton du tar! Inte bara höstbilderna utan de med björnbären är så fina!
  Jag gillar också hösten precis som du beskriver den med hög klar luft och vackra färger! De mörka blöta dagarna kan jag hoppa över...

  SvaraRadera
 6. Jättefina höstbilder! Vi har växelväder här så jag vet inte om jag ska vara ute eller inne idag. Regn o sen sol!
  Jag gillar också hösten, tycker det är så mysigt med olika årstider.
  Hoppas du har en bra dag! Kram!

  SvaraRadera
 7. Önskar dig en skööön helg med lite (?) höstinslag!

  Fina bilder!

  Mariette

  SvaraRadera
 8. Tack för utmaningen, KUL!
  Vilka fina höstbilder du visar. Den med skuggorna tycker jag riktigt mycket om.
  Vädrets makter är mäktigt och skiftande.

  Ha det ljuvligt
  Anna

  SvaraRadera
 9. Tack goa Jenny, för utmaningen!
  Och tack för att du drog igång mig igen.
  Härliga vackra höstbilder du visar. Än har vi inte fått samma färger i naturen men de kommer snart. Har inte fått hösten "på huvudet" än, så alla sommarväxter står kvar i sina krukor utomhus. Får väl ta in de som ska övervintra snart.... Vilket jag oftast glömmer bort! Tills det är försent!
  Hoppas du får en skön fortsättning på helgen!
  Kram
  Ann

  SvaraRadera
 10. Fin blogg med fina bilder! Hittade dig på hemmakanalens lista där även min blogg fanns med. Kul med nya bekantskaper.
  Underbar höstbild med "hålla handen skuggorna".
  Än så länga har inte hösten visat så mycket gula löv här hos mig, men det är väl bara en tidsfråga nu!
  Ha det gott,
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 11. Nydelig Jenny, bildet med skyggene minner meg om Giacomettis figurer jeg så i St. Paul de Vence nettopp!

  SvaraRadera
 12. Vilka underbara höstbilder! Vi har planterat hybridblåbär; 'Emil' och 'Putte'. Det ska bli spännande och se hur de trivs i vår kalkrika jord...
  Karin

  SvaraRadera