lördag 12 september 2009

Putte i Blåbärsskogen!

Minns ni mina planer på ett Blåbärsland? Jag har nu jobbat i två dagar med min köksland och är redo att visa resultatet av min blåbärskulle som istället blev en "Blåbärsrundel"....

Här har jag planterat tre Amerikanska blåbär, två av sorten Goldtraube och en North Country. Sedan har mina smultron fått flytta hit så får vi se om de trivs med den sura jorden... Plantagen hade 50% rabatt på perenner i helgen så jag hittade Hönsbär som jag satte mellan torvblocken för att dölja gliporna som blev när jag formade den runda formen. Hönsbär får tydligen först vita blommor, sedan röda bär och fin höstfärg. Jag fyndade även tre cerisa Astilbe som jag satte längst bak.Vi har även flyttat alla bärbuskar och lagt markduk, täckbark och klinkersplattor (blev över från tvättstugan och de ska tåla frost så varför inte använda dem!)
Innan såg det ut så här...

...Och nu ser det ut såhär!


Det är lite småpiff kvar, har en idé om en båge av armeringsnät som ingång till blåbärrundeln där jag ska odla bönor nästa sommar. Skulle även vilja göra en stentrappa, eller snarare några trappsteg ner till gräsmattan och så funderar jag på området längst bort där det bara är täckbark nu, kanske ska jag ha en äng av lupiner där.... Tja, drömma kan man, är så glad att jag förverkligat några drömmar denna helg och att mina barn förhoppningsvis kommer att kunna känna sig som Putte i Blåbärsskogen nästa sommar.

15 kommentarer:

 1. Vart og pallkragarna vägen??Ser ju bara bärbuskarna på bilden. Du har väl inte gett upp troen på grönsaker väl, även om bönor i båge blir en flott syn :)
  Du så fint det blev, blåbär är ju så gott!! Har aldrig hört om hönsbär så jag tog en tur inom wikipedia, röda, svagt söta bär med en lite fadd smak...är dom goda, vet du det. Alltid kul med nya typer bär tycker jag.Till slut, skryt ska du ha, vilken arbetsinsats du har gjort!

  SvaraRadera
 2. Snyggt! Oj så kreativ och piffig du är! Det ser verkligen genomtänkt och fint ut och där lär nog barnen känna sig som Putte.
  Här regnar det så jag vet itne hur det går med allt jag tänkt hinna göra där ute. Vi får se! Kram!

  SvaraRadera
 3. Oj vad fint det blev.. Det där med en båge för att odla bönor låter jättespännande.

  SvaraRadera
 4. Så fint det vart och vilket jobb//Britt

  SvaraRadera
 5. Hallå superjenny! Vilken fantastiskt snygg och förverkligad idé! Jag tycker att stenarna som "rinner" ut från blocken är kanon! Det här inlägget åker definitivt upp på "Favvoinlägg".

  Marit

  SvaraRadera
 6. Käre tid vilken förändring du gjort, för att inte tala om allt arbete. Blåbär är jag också sugen på, men först får väl VI bygga fler "pallkragar" att odla i. Sen gäller det ju att fixa till det snyggt också om jag nu får det där växthuset jag drömmer om. Man vill ju inte flytta saker mer än nödvändigt ... det lär nog räcka med komposten som står helt galet nu. Tur det finns andra att inspireras av!

  Ska bli kul att se den där bönbågen. Bågar eller valv är något jag uppskattar.

  SvaraRadera
 7. Å, vad du har legat i! Snyggt och prydligt.
  Men var är pallkragarna? Har du flyttat på
  Humlen också?

  SvaraRadera
 8. Åh, så snyggt det blev! Du har gjort ett riktigt toppen jobb! Bågar och valv är alltid snyggt! Där kan man odla både för nytta och nöja!
  Ha en skön söndag! Veronica

  SvaraRadera
 9. Så jättefint det blev. Tycker det var väldigt snyggt med stenarna vid varje glipa. Ibland är det bättre att förstärka med nått snyggt itället för att dölja.

  Kram
  Anna

  SvaraRadera
 10. Hallå superjenny, skicka snigelbild till mig så lägger jag upp den på bloggen.

  Bättre än en trädgårdstomte eller hur :D

  Marit

  SvaraRadera
 11. Jag vill gratulera till ett färdigt projekt! Själv är jag låååångt ifrån klar. Vad fint det blev!

  SvaraRadera
 12. Det blev verkligen jättefint! Dina barn kommer att bli supernöjda med sin blåbärsskog. Och hönsbär gillar jag verkligen men de brukar vara så dyra. Kanske skulle jag ge mig iväg till Plantagen en sväng?

  SvaraRadera
 13. Å vad bra det blev, vilken bra idè! Jag har också blåbärsbuskar som inte riktigt har kommit igång. Det är flera olika sorter men jag tror att de står för skuggigt, har funderat på att flytta dem å det här skulle kunna vara en idé. Är det OK om jag plagierar? Snyggt blev det! Bra jobbat!
  Kram Linda

  SvaraRadera
 14. Kul med ditt blåbärsland. Jag har också ett blåbärsland i mitt bärland men det är avlångt.
  Hade två North Country men de har inte växt så bra så nu blev det två nya köp vilket det ena var Goldtraube. Planterade i torv så nu hoppas att det växer bättre.Klinkerplattor är bra att få över. De har jag lagt mellan kryddlanden och de har hållt sig i många år. Det negativa är att myrorna trivs där.Anita

  SvaraRadera
 15. Oh vilken härlig o inspirerande sida..=))Din blåbärsrondell är fantastisk o kanske något att efterlikna i egen design..

  Mvh Nettan

  SvaraRadera