onsdag 2 september 2009

Skördetid!

Idag hänger jag på Marias tema som är skördetid! Vid den här tiden på året är det björnbären som jag skördar mest av i vår trädgård. Vi har fullt av björnbärsbuskar på vår gavel och brukar kunna plocka bären långt in i oktober.


Björnbären är allra godast naturella, vi äter dem i bara mjölk, till flingor, pannkakor eller till smoothies.Vad skördar du just nu? Dela gärna med dig på Marias trädgårdsblogg där temat denna veckan är skördetid!


8 kommentarer:

 1. Så gott det ser ut. De björnbär jag skördar i trädgården är inte hälften så goda som de vilda, men lika taggiga - nästan värre. Jag undrar hur det blev så?
  Eva

  SvaraRadera
 2. Helou helou...
  Störtssköna bilder du har här!! Du verkar ha fått bort linjerna från sidorna, tänkte ge dig tips men det verkar vara fixat :)
  Jag såg du har en bild på en planteringshörna. Jag "samlar" ju på planteringsbord...vill du vara med i min samling månne? Här ser du alla

  P L A N T E R I N G S B O R D

  Ha det gött!!

  SvaraRadera
 3. Björnbär är så himla gott om man hittar den precis så där lagom mogna och alldeles solvarm, fint att lägga dem på spegel.

  Blåbärsland - tänker på Elsa Beskow.
  MB

  SvaraRadera
 4. Hej Jenny!
  Underbara björnbärsbilder du levererar!
  Jag tänker lite på Pelle Kanin och Beatrix Potters bilder och historier i samband med björnbär.
  Jag planterade ett björnbär i våras vid en rosenpergolan, för min yngste son tyckte det var lite för tråkigt med bara ögongodis, men det är för ungt för att ge bär.
  Däremot har vi varit ute i hagarna i Bockeboda och plockade vilda som blev sylt och infrusna.
  Mycket riktigt, blåbär skall man ha minst två olika sorter av för att det skall bli bär, men jag har ingen aning om hur många sorter vi har. Jag vet bara att vi har "Emil" och "Putte", och ngn onamnad Balsgårdssort, plus några olika amerikanska sorter.
  Blåbären odlas i ren torv, som fylls på vartefter.
  Åter igen, lycka till med ditt blåbärsland!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 5. Mine bjørnebær er bara kart ännu så här är det väl helst hallon.. Dom ser ju jättegoda ut dina bär, och så fina bilder, speciellt dom som speglar seg, jättefina. Nam :)

  SvaraRadera
 6. Oj vad sugen jag blir på björnbär när jag ser dina bilder. Jag tror en björnbärsbuske får hamna på inköpslistan till våren.

  SvaraRadera
 7. Har precis planterat björnbär, blåbär och Aroniabuskar och hoppas på stora skördar nästa år. Såg skissen med torvblock i förra inlägget och den var riktigt fin - jag har gjort en surbädd till blåbären och en 'vanlig' till björnbär och Aronia.
  Fina björnbärsbilder!
  Katarina

  SvaraRadera
 8. Hallå SuperJenny! Supersnygga bilder! Håller du utkik, med kameran i högsta hugg, efter snygga trafikbilder åt mig nu?

  Kram

  Marit

  SvaraRadera