onsdag 9 september 2009

Tema snittblommor!

Jag gillar att ta in trädgården innomhus! Ja då menar jag att ta in blommor och sätta i vaser och skålar runt om i huset. Färska blommor - det är lyx! Sommartid blir det mest rosor och hortenisa men nu när mina luktärter blommar blir de helt oemotståndliga i små kristallvaser som är loppisfynd.

Fler snittblommor ser ni hos Maria på Marias Trädgårdsblogg


7 kommentarer:

 1. Ja, med tanke på min känslighet för dofter så får jag njuta av mina luktärter på balkongen, men visst är de helt underbara. Jag har börjat märka upp vilka färger de har för att se om fröet ger samma färg på blommorna nästa år. Det kunde ju vara kul att välja rätt färg till husets röda framsida, vitt är snyggare än lila och rosa till rött ... De lila och rosa kan få synas mot det vita teglet istället.

  SvaraRadera
 2. Vackert och säkerligen godis för näsan också! Förstår inte riktigt varför jag inte odlade luktärtor i år...

  SvaraRadera
 3. Fint är det med snittblommor men många står inte så länge. Hortensia, kärleksört och mina sommarrudbeckior är tåliga tycker jag. Kram!

  SvaraRadera
 4. Jag är också en stor beundrare av luktärter inomhus. Dina vaser gillar jag jättemycket. Jag har inga små vaser så jag brukar använda måttglas till sprit istället. Det får nog bli en vända till loppis och skaffa vaser tror jag.

  SvaraRadera
 5. Usch, jag glömde luktärter iår, suck... Himla fint i dina små fyndvaser, och så luktar dom ju så gott :)

  SvaraRadera
 6. Vad härligt fint du visar upp luktärterna, jag har en peren som börjar ta sig, det är 2 år sedan vi flyttad den- så nästa år skall jag nog få till det.
  MB
  Kul att du vill var med.

  SvaraRadera
 7. Visst är det helt underbart att plocka blommor och sätta in, det känns så lyxigt.
  Luktärter är ett säkert kort och det bästa är att ju mer man plockar desto mer blommor blir det på plantan.

  Ha det härligt!
  Anna

  SvaraRadera