söndag 14 juni 2009

Efter regn kommer sol!


Här har varit en intensiv helg med skolavslutning, grillning med vänner och barnkalas. Och en hel del regn förståss....Fast till sist kom solen!

Min buskros vid altanen svämmar riktigt över nu med vackra rosa knoppar. I vår trädgård finns en hel del rosor, förra ägarna hade planterat många sorter och färger som jag har flyttat, tagit bort och strukturerat om under åren. Men den vita buskrosen rör jag inte i första taget, den blommar rikligt och doftar ljuvligt! Jag har inte vetat rosens namn men när jag i efttermiddags äntligen fick tid att läsa senaste numret av Allt om Trädgård fanns där en vit buskros beskriven som måste vara min! Mme Plantier; rosa knoppar, vita blommor, söt och stark doft och rik blommning juni-juli!


Nu har jag bara ett 10-tal andra sorter kvar att lista ut namnen på... Mer rosbilder en annan dag! Ha en skön vecka!


4 kommentarer:

 1. Hej Jenny, vad roligt att du har så många rosor att undersöka, perfekt verktyg som hjälp är ju din fina blogg.

  Har ni sol eller är det en gammal bild på rosen? Själv sitter jag med en vattenskadad tomt efter två dagars regnande, supertrist!

  JAG VILL HA SOL!!

  På bloggåterseende!!

  Hälsningar från en sol-avundsjuk-marit

  SvaraRadera
 2. Mme Platier har jag och det ser ut som din men har inte slagit ut ännu för i år. Jag är jätteförtjust i den rosen!

  SvaraRadera
 3. Spännande med så mycket rosor. Lycka till med namnfinnandet.
  Tack för din kommentar hos mig.
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. Det ser verkligen ut som en Mme Plantier, jag har två av den sorten, en riktig pärla till ros! Frisk och tålig, blommar länge! Mina har inte börjat blomma än, men det lär inte dröja länge. Du har verkligen gjort rätt i att spara den.
  Vad spännande med så många sorter att leta namn på! Jag har ju ett trettiotal i min trädgård, är en rostok av stora mått. De flesta har jag namnet på, om inte minnet sviker mig förstås!
  Ha det gott! Veronica

  SvaraRadera