lördag 27 juni 2009

Hjälp, en gul blomma i rabatten!


Gula, oranga och röda blommor är portade i mina rabbater. Inte för att jag inte gillar färgerna, en knallgul solros är ju tex jättesnygg men hos mig får den stå i kruka. Mina rabatter går i den kalla färgskalan med blått, rosa, lila, vitt och purpur. Men nu har det kommit in en inkräktare, en GUL en!!! Mitt i havet av lavender sticker den upp och ser ut att skrika, "Titta på mig, jag är gul"!

Med bestämda steg gick jag för att dra upp den men hejdade mig faktiskt när jag såg det på håll. Det gula var riktigt fint i det blå. En riktigt heja Sverige rabatt! Och änn står den kvar, fast det är på nåder....

Senare när den rosa hortensian blomar, då ryker den!!! Då blir det den blå-rosa kalla rabatten igen....Men ibland är det faktiskt det oväntade som kan överaska och bli bättre än de planerade....

Ha en skön kväll, här blir det grill och mer funderingar över rabatter. Har många trädgårdsidéer just nu...


6 kommentarer:

 1. En "guld"medaljer för det inlägget.

  Hope that is o.k. in swedish !!!
  Hallo from Germany
  Hartmut

  SvaraRadera
 2. Ja, så kan naturen få till det. Vet du vad det är för blomma? Den sprider sig mycket lätt, men det vet du kanske redan. Kram!

  SvaraRadera
 3. Jo akta dig för praktlysingen...eller den har kanske redan slagit sina klor i din rabatt...wuiiiii...

  SvaraRadera
 4. Praktlysing... har den på ett par ställen även här men då i mängder. Riktigt fin då den har lite sällskap men man får hålla efter den så den inte tar över.

  Ha en härlig söndag!
  Kram Mia

  SvaraRadera
 5. fredløs kallas den här i norge och inte för inte. varför så emot gula blomster?? tycker det var vackert mot den lila lavendel. komplimentärärger.. mamma kallar den en eller annan kungs knappar, finns kanske flera namn på den i sverige?

  SvaraRadera
 6. Det är en gul prakatlysing och vill du inte ha gult skall den upp NU, den sprider sig massor..., ser att andra redan varnat dig.

  Klart jag kan tänka och hjälpa lite med rabatten, bäst vore om vi kunde ses igen. Kanske det blir tid för er att titta hit en sväng och har jag min man hemma tar han barnen och vi kan sätta oss att skissa på hur det kan se ut och jag kan visa min.
  /MB

  SvaraRadera