söndag 7 juni 2009

Snälla föräldrar & armeringsnät!


Mina föräldrar har varit här i helgen och som vanligt när de är här så händer det massor! Som pappa själv sa " - Det gäller att vara frisk när man åker hit så man orkar jobba... " Men det är faktiskt inte bara att jag kör med dem, de är otroligt snälla och hjälpsamma och får verkligen saker gjort. De bor ju 23 mil härifrån så det är inte så att de kan hjälpa oss varje vecka utan det går ju lite tid mellan gångerna och då hopar sig jobben...

Pappa började i alla fall lördagen med en kopp kaffe sedan gick han ut och sågade ner vårt plommonträd som dött och två timmar senare kom han in och åt frukost:) Då var trädet borta och oj vilken skillnade det blev! Vi tog även ner den gammla stubben och gjorde ett nytt klätterstöd till humlen av armeringsnät som jag hade kvar. Det blev riktigt bra!

Så här såg det ut innan med trädet och stubben.


.....och så här ser det ut nu! Jordbubbarna i pallkragen kommer få mycket mera sol nu.


Mina svärföräldrar som däremot bor nära oss har också hjälpt mig i veckan. De har ordnat två nya pallkragar till mitt grönsaksland. Så när jag kom hem i onsdags var allt klart, bara för mig att plantera! De är så snälla och hjälper oss hur mycket som helst. Nu är jag ju lite justerad eftersom jag hostat så jag fått en spricka på revbenet och inte kan bära eller lyfta fullt ut ännu så pallkragarna hade varit omöjligt för mig att fixa själv så de är jag jättetacksam för.

Så här bra blev det, och pappa hjälpte mig såga till armeringsnät för mina lukt- och sockerärtor.
Så här ser vår gavel ut nu med bär- och köksträdgård! På väggen växter björnbär och klematis och i de första pallkragarna har jag smultron, blåbär och hallon. I de nya odlar jag sallad, rädisor, lök, sockerärtor, luktärtor och tagetes. Det är bara det skräpiga hörnet vid komposten kvar att fixa och på andra sidan staketet (där en pallkrage med jordgubbar står) funderar jag på att sätta ytterligare en pallkrage med rabarber i. Det blir så snyggt och prydligt med pallkragar och är ju himla praktiskt!

6 kommentarer:

 1. Det var ju bra att du fick lite hjälp. Fint blev allt!
  Nu tar vi nya tag inför en ny vecka o snart är det sommarlov, skönt!

  SvaraRadera
 2. Det låter härligt med sådana hjälpsamma föräldrar!
  Katarina

  SvaraRadera
 3. Visst blir man glad när man får hjälp från föräldrar och svärföräldrar det kan behövas ibland.
  Och fint blev det!

  SvaraRadera
 4. Det är tur att man har föräldrar och svärföräldrar//Britt

  SvaraRadera
 5. Hallå Jenny! Har inte hunnit varken blogga eller följa din blogg i förra veckan. Har du hostat sönder dig, det är ju inte klokt.

  Vad snyggt det är med armeringsjärn, jag gillar det skarpt.

  På återseende

  /Marit

  SvaraRadera
 6. SÅ fint du har det! Jag får massor av trädgårdsinspiration här! Det måste själen må jättebra av. Ska ta tag i vår lite vildvuxna gräsmatta, vi har lite planer men inget som kommit till skott. Vad fint med armeringsjärnen och pallkragarna. Allt sånt har jag med, men oanvända, så det är väl att sätta igång med det någon dag, ska bli kul...

  Kram L-L

  SvaraRadera