onsdag 18 november 2009

Veckans trädgårdstema: Före och efter

Denna veckans trädgårdstema hos Maria är före och efter. Kul tema tycker jag! Ofta tycker jag att man är så ivrig med sina nya projekt så man glömmer dokumentera "före-bilderna". Under sommaren har jag genomfört två projekt i min trädgård och nu har jag varit noga med att fota både före och efter, även om det inte alltid blivit från exakt samma vinkel (vilket också är något att tänka på för det är ju roligare att ha före och efter från exakt samma håll).

Mitt första projekt är mitt gröna rum. så här såg det ut före...

....och så här blev det nya "rummmet" när buskarna klippts ner:


Sedan har vi projektet Köksträdgården. Här hade jag ett "fult hörn" där vi tagit bort en gammal kompost och fick en stor jordhög kvar. Här var en väldig oordning med skotkärra och redskap huller om buller....

Så här blev mitt blåbärsland (ni kan läsa mer om detta projekt om ni vill här!). Växter flyttades och markduk och täckbark blev en gång från blåbärslandet kantat av bärbuskar.


Kul att ta fram dessa bilder nu och se skillnaden! Så glöm nu inte att dokumentera era projekt både före och efter, där är ju bloggen ett perfekt verktyg!

Fler "före och efter-bilder hittar du hos Maria här!


9 kommentarer:

 1. Vilken skilnad och så oerhört mycket arbete du måste ha lagt ner! Fantastiskt fint blev det :)

  SvaraRadera
 2. Det var skilland det! Kul med före och efter.
  Ha en skön kväll
  Annika

  SvaraRadera
 3. Det var verkligen skillnad och bara till det bättre :) Gillar ditt blåbärsland och läggar det i minnet, jag har en skogsbacke som är under förvandling :) Tack för titten :)

  SvaraRadera
 4. Fina efter-bilder. Du måste verkligen känna dig nöjd med resultatet. Kram

  SvaraRadera
 5. Det är så spännade att se så här sammanställt även om jag kikat lite på det innan. Nu kliar det i fringaran och jag vill verkligen se efterbilderna i verklighetn också och inte bara före.

  Kram till dig och tack för att du vill vara med på temat, MB

  SvaraRadera
 6. Den totala omvandlingen kommer jag ihåg, det blev verkligen en tjusig förvandling, tänk så kul till nästa år när allt är på plats från starten av. Kul att du njöt din Spa tur, nu på hösten får man hitta alla ljuspunkter det bara går an att leta efter :)

  SvaraRadera
 7. God morgon.

  Här kommer jag för första gång. Visst är det skoj med före- och efterbilder. Jag har faktiskt varit ganska duktig på det när vi har tagit fram vår trädgård. Man glömmer så fort hur det var. Du ser några av bilderna inne hos mig uder Trädgård.

  Trevlig blogg, jag länkar så jag hittar tillbaka.

  Ha en skön, grön dag!
  Emma

  SvaraRadera
 8. Ditt gröna rum ser hur mysigt ut som helst. Där kan man verkligen sitta och drömma sig bort bland grönska och insektssurr.

  SvaraRadera
 9. Åh vad fint det blev! Visst är det roligt att se både före och efter! Jag riktigt längtar till våren nu!! Vi har en del projekt som än så länge bara är på 'före'-stadiet.
  /Lillianna

  SvaraRadera